dilluns, de febrer 13, 2006

Itoiz, ito ez!


Ja fa onze anys que un mes de febrer com este va neixer Solidarios con Itoiz, un grup de persones disposades a lluitar contra el pantà d'Itoiz fent acció directa. La seua acció mes famosa va ser a l'any 1996, quan van tallar els cables que transportaven los materials de construcció a la presa. Lo sabotatge va causar la paralització de les obres durant tot un any, però tamé va costar penes de presó i una multa milionària als vuit solidaris, que a més van ser detinguts violentament i acusats de delictes que no havien comès.
Tot i això, Solidarios con Itoiz han continuat fent espectaculars accions tant a Navarra com a tota Europa, denunciant la construcció de la presa d'un pantà il·legal i perillós.

La lluita continua, tots solidaris en Itoiz.

3 Comments:

Blogger Markos said...

Menos mal que los gorriones han volado de tu cabeza, que tanta melancololía psico depresiva no es buena para nadie.

13/2/06 9:18 p. m.  
Blogger Fogaire said...

No volverá a pasar, lo prometo ;-)

13/2/06 10:56 p. m.  
Anonymous Sputnik said...

Manifestazions, cargas polizials; esfensas, engarcholamientos; resistenzia a la ocupazión con teunicas no pas bioentas, autuazión neglichén d'os Forals metendo en periglo bidas umanas... Ye a sinrazón, entibar per entibar, o plano en luita conta la montanya... Y la montanya esfendendo-se, chilando que encara mancan motibos ta bibir en o mundo rural, y que si distribuyésenos una mica millor a riqueza y os meyos naturals no caldrían más grans presas...

A istoria se repite... os basallos contra o siñors, os obreros contra os patrons, a razón contra lo zimento...

13/2/06 11:04 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home